#wcdeszka, #yolo

A Bókay-kertben mindennapos a rongálás, a tiltó táblák ellenére is sajnos sokszor balesetveszélyes helyzetet teremtenek az azokat figyelmen kívül hagyók. Munkatársaink folyamatosan figyelik a területeket, ahol sokan előszeretettel érzik úgy, hogy mindent megtehetnek, és ezeket a helyszíneket rendszeresen ellenőrzik, próbálnak rendet tartani. A Városgazda XVIII.Zrt. munkatársai már korán reggel, napról-napra rendbe teszik a megrongált eszközöket pótolják az eltűnt dolgokat.


A közelmúltban olyan esemény történt, amit mindenképp ki kell emelnünk. A kert mosdójában három fiatal szórakozási céllal leszerelte a wc deszkát, és a fejükre húzták, mindezt lefotózták és kiposztolták egy közösségi oldalra. Természetesen a biztonsági szolgálat azonnal észrevette ezt, és értesítette a rendőrséget, akiknek nem volt nehéz dolguk, hiszen fotó volt a bűncselekményről, nyilvánosan közzétéve.

Megdöbbenve gondoltunk bele, miféle értelmi színvonalat feltételez , hogy valaki a COVID járvány tombolásának közepén ennyire nincs tisztában a kórokozók jelentette veszéllyel, hogy köz wc deszkáját fogdossa, játszik vele, az arcán húzza végig, és ezt még ki is posztolja. Nevetséges történet? Kissé… Lúzerség? Maximálisan. Ám mi mégis jobban sírtunk, mint nevettünk. Ezek a károkozások ugyanis a Bókay-kertben tervezett fejlesztésektől és karbantartási munkáktól veszik el a forrásokat.


Így ez a sztori azon túl, hogy már-már Darwin díjas kategória, közösségi hatást gyakorol a kerület életére, negatív értelemben. Bár ezen történet elképesztő ostobaságán még mi is elmosolyodtunk.